Om Fysioterapi som fag

Fysioterapi er et selvstendig teoretisk og praktisk helsefag. Offentlig autorisasjon er nødvendig for å kunne arbeide som fysioterapeut. Fysioterapi er et lovfestet tilbud innen norsk helsetjeneste.

Fysikalsk behandling består av mange behandlingsformer som blir utført av fysioterapeuter. Den enkelte fysioterapeut ved Lysaker Fysioterapi og Akupunktur har videreutdannelse og/eller interesse innenfor forskjellige fagområder.

Hos oss jobber det fysioterapeuter både med og uten avtale med kommunen. Det er legen din som rekvirerer deg til fysioterapeut med avtale. Har du helseforsikring eller trenger å komme til behandling raskt, anbefaler vi å oppsøke en terapeut uten tilskudd. Da trenger du heller ikke oppsøke lege på forhånd.

Ved å velge en terapeut uten tilskudd får du raskt hjelp, som kan redusere rehabiliteringstiden din. Det er ofte ventetid for å komme til terapeut med avtale. Vi garanterer at du får tid hos en terapeut uten tilskudd i løpet av 24 timer fra du kontakter oss.

Fysioterapeutene ved instituttet har et vidt spekter av forskjellige behandlingsformer for å oppnå et best mulig resultat. Hovedmålet er å oppnå best mulig funksjon via behandling og/ eller opptrening. Klinikken har et tett samarbeid med manuellterapeuter og akupunktør. På den måten sikrer vi det beste resultatet for deg!

Vi benytter oss av mange forskjellige behandlingsformer som for eksempel Slyngetrening, Treningsterapi, Massasje, Øvelser, Mobilisering, Tøyninger osv. Hovedmålet med fysioterapi er å oppnå best mulig funksjon for den som søker hjelp. Man kan ha nedsatt funksjon på grunn av skader, smerter og medfødte problemer. Fysioterapeutene ved instituttet har et vidt spekter av forskjellige behandlingsformer for å oppnå et best mulig resultat for den enkelte som søker hjelp.

Fysioterapeuter jobber først og fremst med muskel- og skjelettsystemet. Før og under et behandlingsopplegg vil fysioterapeuten gjøre en funksjonsundersøkelse, for å kunne stille en best mulig diagnose og finne rett behandlingsopplegg.